Filo kiralama bir nevi operasyonel kiralama hizmeti olup,   özellikle yüce ölçekli şirketlerin İhtiyaç duydukları araçları satın kaplamak yerine, araç sayısına göre uzun vadeli toplu kiralama hizmetidir.   Şirket sahipleri ihtiyaç duydukları aracı satın almaya hüküm verdiklerinde toplu vakıf çıkışı yapmaları ya da kredi kullanmaları gerekir.   Fakat masraflar bununla da kalmayıp, satın aldıkları aracın bakım, onarım kabilinden masrafları ile vergi, kasko kabilinden mali sorumlulukları da üstlenmeleri gerekmektedir. Hassaten aracı satmaya hüküm verdiklerinde de 2. El fiyatını belirsizliği kabilinden risk unsurları da göze almaktadır. Fakat filo kiralama ile istedikleri aracı mahiye taksitler halinde ödeyerek araç ihtiyaçlarını giderebilmektedirler. Son zamanlarda çabucak büyüyen araç kiralama hizmetinden Hyundai markalı araçlarda nasibi almış durumda. Bildiğimiz üzere Hyundai i gelişmiş performansı ve üstün çağcıl tasarımı ile ferdî ya da kurumsal kullanıcıların vazgeçmeyeceğiniz markalardan biridir. Az yakıtımı ve güçlü düzeydeki konforu ile şirketlerin araç kiralama mevzusundaki özellikle filo yeğleme ettikleri modeller arasında yer almaktadır.  Uzun dönem filo kiralama konuşu ve konfor arayan şirket sahiplerinin seçebileceği özel markalardan biridir.

Uzun Dönem Filo Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Son zamanlarda yüce oranda büyüyen filo kiralama sağladığı avantajlar yardımıyla farklı meslek grupları tarafında mefret alaka görmektedir. Uzun dönem filo kiralama hizmetinin sağladığı avantajları say say bitiremeyiz. İhtiyaç duyulan araçları satın alırken, banka kredisiyle birlikte alınsa ilk ilkin belirli oranda peşinat ödenmesi gerekmektedir. Hâlbuki ki, filo kiralama da kiralar maaş ödendiğinizden dolayı toplu finans çıkışı gerçekleşemez ve şirketi öz sermayesi kasasında kalır. Filo kiralama hizmetinde meydana getirilen aylık düzenlemeler ile şirketin maliyetleri sabitlenir ve mıhlı bütçe sağlanır. Ayık ödenen kira fiyatları şirkete kira gösterilerek şirketin vergilerinden düşülür. Kasko, sigorta kadar mali sorumluluklar ile bakım, onarım, lastik değişimi kabil masraflar da filo kiralama hizmeti veren firmanın sorumluluğunda olduğu için şirketler için ciddi manada bir artırım aracıdır.

Neden uzun dönem Filo kiralama yeğleme Edilmeli

Uzun dönem filo kiralama hizmetini tercih etmek için bir niçin değil, pek çok niye bulunmaktadır. Bildiğimiz gibi  çeşitli model araçlar rahatlığı kadar şık tasarıma sahiptir. Dizel ve benzinli seçeneği mevla olması da şirketlerin filo kiralama hizmetinde ilk yeğleme ettiklerin markalar beyninde olmasının en önemli nedenlerinden biridir. .